POINTS OF YOU® Online Training L.1 English

Are you a coach, trainer, human resource professional, talent developer, therapist, counselor, teacher, facilitator, consultant, leader, or just a human being with a curious mind who wants to have tools and processes for self-coaching?

Welcome to the world of Points of You®. Fabulously creative, innovative and applicable tolls & processes!

In this exciting workshop you will get a taste of the dynamic and versatile Points of You® methodology, processes and tools, experience unique forms of self-discovery, communication and storytelling, while adding new skills to your professional tool kit.
 
POINTS OF YOU® METHOD
We use innovative, fun and engaging methods and tools to facilitate meaningful dialogue, reduce conflict, create self-awareness and build bridges between people. The photography creates a quick interaction between the right brain (the intuitive and emotional part of the brain), and the left brain (the part that focuses on logic and critical analysis). This intriguing process occurs when we look at a photograph and a word at the same time. You will have the opportunity to discover and learn how to use our innovative photographs and tools to gain new perspectives on some of your most complex challenges in life and leadership. The Trainer (Expert) will show you how to use these tools into your life and profession to better serve you and those around you.
 
CERTIFICATION BENEFITS
L.1 continued education credits in the form of 6 CCEUs from International Coach Federation (ICF) or
6 PDCs from the Society for Human Resource Management (SHRM).
Certificate of attendance, and certification title, Points of You® Explorer
 
WHAT WILL YOU LEARN?
Points of You® concept
The world of Points of You® and the way it works.
Points of You® cards
Learn how to use an innovative technique of photo observation to gain new points of view for yourself and others.
“Zooming In” with The Coaching Game
Go on a speed date with your thoughts and insights. Experience a fun and easy-going process that is surprisingly deep and meaningful.
“MyStory” with Punctum
Re-frame an empowering life story with the brilliance of Punctum.
Layout Charts
Map your thoughts and feelings with a customizable, tailor-made, one-on-one coaching tool for self-exploration.
 
LEVEL 1 TRAINING INCLUDES
3 days of online training – 2.5 hours each day
Points of You® Tools
The Coaching Game (Retail Value $198)
Punctum (Retail Value $92)
L.1 Concept Pack
Workshop Booklet
Notebook
L.1 Exclusive set of cards
Canvas Bag
 
PRICE OF THE TRAINING (WORKSHOP, TOOLS, CONCEPT PACK)
Total price is 490 EUR.
 
Enrollment and Payment deadline is 20 September 2020. We ship the tools via courier before the training,
 
Early bird discount 10% until 13 September 2020.
 
For more details and enrollment, please contact us: contact@inspirit.mk
or Messenger.
 
This is the right time to treat yourself to some magic!

Програма за женско лидерство

Програма за женско лидерство!

Да се охрабрат жените во компаниите и организациите да исчекорат, да креираат и да го искористат својот целосен потенцијал!

Дали барате нови начини да станете видлив лидер во вашата компанија? Дали сакате да разберете зошто и како се сокривате? Дали сакате да научите да дејствувате со поголеми и лесни чекори?
Нашата програма за женско лидерство нуди убава шанса да бидете подобар лидер за себе, за својот живот, за луѓето што ви значат, за компанијата каде што работите, за општеството!

Жените се соочуваат со уникатни предизвици на работното место, во комбинација со сите улоги од животот. Исто така, жените додаваат уникатна вредност и единствена перспектива во компаниите. Тие имаат многубројни идеи, ја подобруваат комуникациската динамика и придонесуваат за поголема конкурентност на компаниите.
Жените носат значителни придобивки во светот на бизнисот!

Ретка можност за менаџерки од иста компанија/организација да се соберат на едно место и да ги разменат своите искуства во една комфорна, релаксирана средина каде ќе допрат до себе, до својот потенцијал, до своите вистински способности, лидерски капацитети и соништа, а преку длабоко запознавање на специфичните процеси на размислување, носење одлуки и дејствување, карактеристични за жените.

Програма за женско лидерство сите жени што се прашуваат себеси:

 • Која сум јас за да направам разлика?
 • Дали сум способна да го направам тоа?
 • Дали можам да успеам во овој бизнис, во овој проект, во ова хоби, во оваа функција, во оваа улога, овој потфат?
 • Дали смеам?

Оваа програма е за сите вас!

Жени со големи таленти, идеи и визија. Жени што не ја гледаат својата извонредност! Жени што ги задржуваат за себе своите идеи, наместо да ги споделат! Жени што ги одложуваат проектите и смислуваат куп изговори за да играат на ситно и на сигурно!

Со поддршка од искусен тренер и проверени светски методологии, оваа програма ќе ви помогне да достигнете ново ниво на самодоверба и поголемо чувство на сопственост над сопствениот лидерски потенцијал. Воедно, со поширока слика и можности за целиот животен баланс и лична среќа.


Придобивки за учесниците:

 • осознавање на личниот потенцијал;
 • поголема самодоверба во сè што правам;
 • намалување на чувството дека сум премногу млада, премногу стара или не сум доволно експерт за да го направам она што го сакам;
 • препознавање на внатрешните процеси на размислување;
 • препознавање, прифаќање и одговор на стравите што го ограничуваат мојот напредок;
 • полесна комуникација и изразување;
 • намалување на чувството на зависност од одобрување од другите луѓе и полесно соочување со критиките што доаѓаат кога правиме нешто важно или иновативно;
 • преземање мали, ама похрабри акции;
 • подобрување на лидерското присуство и влијанието како лидер;
 • одржување долгорочни акции за да се стигне до сопствените цели, до она што се сака;
 • дружење со другите жени, менаџерки и лидерки, размена на искуства и мислења, чувство дека не сте сами и единствени;

ПРАВЕЊЕ ПОГОЛЕМИ ЧЕКОРИ И ПОКРАЈ СОМНЕЖИТЕ, СТРАВОТ И ЧУВСТВОТО НА ВИНА!

Придобивки за организацијата:

 • Учесничките стекнуваат вештини и алатки кои ќе ги направат поефективни;
 • Комбинацијата од обука и коучинг, заедно со применливи техники, им овозможува на учесничките да го осознаат сопствениот потенцијал и ПОБРЗО, ПОХРАБРО, ПОЛЕСНО да го пренесат своето знаење во пракса, а тоа да донесе поврат на инвестицијата;
 • Искористување на моќта од разновидноста во вашата организација. Истражувањата покажуваат дека лидерски тимови составени и од мажи и од жени, се поуспешни.
 • Придобивки од позитивните ефекти преку зголемување на самодовербата и подобрување на лидерските вештини кај жените менаџерки.
 • Задоволство, баланс, припадност.

Користиме светски применети методологии што даваат резултати.

1. Coaching for Excellence
2. Points-of-You (www.points-of-you.com)
3. Playing Big – Tara Mohr

Програмата се состои од повеќе модули, коишто можат различно да се организираат (неделни средби, 3-дневен retreat надвор од градот). Побарајте ја најсоодветната понуда за Вас!

Побарајте повеќе информации или понуда за вашата компанија на:

contact@inspirit.mk или
078/ 262 – 279

A NEW MODEL OF LEADERSHIP, ONE THAT ACKNOWLEDGES AND EMBRACES THE COMPLEX REALITIES OF WOMEN’S LIVES. PLAYING BIG IS THE PERFECT CATALYST FOR ANY WOMAN WHO WANTS TO GO OUTSIDE HER COMFORT ZONE, FIND HER VOICE, AND EMBRACE THE BIGGEST POSSIBILITIES OF HER LIFE.

Kelly McGonigal, PH.D.

ЛИДЕРСКИ КОУЧИНГ ЗА ТОП МЕНАЏЕРИ


Executive Coaching – Improved Results!

Лидерскиот коучинг е индивидуален процес на работа
со професионален личен тренер којшто Ви помага да го постигнете Вашиот потенцијал и да го ослободите потенцијалот на Вашиот тим!

Денес на топ менаџерите им е потребен широк спектар вештини од области на лидерство, менаџмент, финансии, комуникации и преговарање, мотивирање луѓе, намалување на стресот, одржување силна врска со себе и со големата визија на компанијата…

За генералните директори и извршни менаџери, за кои традиционалните организациски обуки веќе не се релевантни, коучингот е начин преку кој што се развиваат и стануваат поефективни. Коучингот е практично и исплатливо решение кое ќе Ви ги даде резултатите што Ви се потребни.

Лидерскиот коучинг е особено ефективен процес за брзо развивање лидерски и менаџерски вештини и зголемување на придонесот кон сопствената организација.

Во процесот на водење на компанијата и развојот на други лидери и менаџери, не сте сами. Не мора сами да го одите патот. Што мислите за можноста да Ве води и поддржува професионалец кој/а ги има собрано, селектирано знаењата, искуствата, лични и светски, притоа користејќи врвни светски методологии на применета психологија за успешност?

Со лидерски коучинг им помагаме на извршните менаџери да стекнат поголемо влијание при комуникацијата, да станат вешти при водењето луѓе, активности и проекти, успешно да ги решаваат предизвиците, можностите и потешкотиите со кои се соочуваат во компанијата и секојдневното работење.
Преку лидерски коучинг се доаѓа до поголемо самоспознавање на чувствителните страни, развивање на силните страни и подобрување на лидерски способности. Лидерскиот коучинг е особено ефективен процес за брзо развивање лидерски и менаџерски вештини и зголемување на придонесот кон сопствената организација.

НАДМИНЕТЕ ГИ ПРЕДИЗВИЦИТЕ
И РАСТЕТЕ КОН РЕЗУЛТАТИТЕ!


За кого е наменет?

За лидери и топ менаџери кои сакаат:

 • да ги подобрат лидерските вештини;
 • да ја зајакнат самодовербата;
 • да постигнат поголеми резултати;
 • да ги подобрат комуникациските вештини;
 • да ги подобрат способностите за преговарање;
 • да бидат повлијателни;
 • да ги подобрат авторитетот и кредибилитетот;
 • да го намалат стресот;
 • да го зголемат задоволството од работата и животот;
 • да развијат подобра организациска свест;
 • да бидат поефикасни и попродуктивни;
 • да донесуваат поквалитетни одлуки;
 • да напредуваат.

Во текот на овој процес, кој може да биде од неколку месеци, вашиот тренер ќе работи доверливо со вас на спроведување моќни стратегии кои ќе придонесат за зајакнување на вашите лидерски способности додека истовремено ќе ги зајакнуваат и вашите можности за професионален развој – прво се зајакнува „внатрешното јадро“, како основа за зајакнување на „надворешните“ лидерски вештини.


Извршните менаџери кои користеле лидерски коучинг, велат дека им помага за:

 • поефикасно управување со комплексни организациски промени;
 • максимирање на своето влијание во организацијата;
 • зголемување на ефективноста;
 • инспирирање и поттикнување на повисоко ниво на извршување на задачи и активности од другите во организацијата;
 • развивање на стил на лидер со кој можат да се идентификуваат;
 • создавање на моќни и ефективни односи;
 • поголемо задоволство, како професионално така и лично.

Конечно, лидерскиот коучинг може да направи топ менаџерите да бидат повеќе свесни и да имаат поширока перспектива за организацијата и за нивната улога во неа.

Побарајте понуда и разговор за да се уверите дали она што го имаме
е токму она што сега Ви е потребно.

contact@inspirit.mk | 078/ 261 298


Се фокусираме на тоа нашите клиенти
да го максимираат својот потенцијал
и да постигнуваат важни резултати!

Нашата филозофија:

 • Работиме во процес кој вклучува проценка, планирање, имплементација и евалуација;
 • Започнуваме со проценка на силните страни на менаџерите, кои се клучни за нивниот успех и работиме на нивно искористување;
 • Ги идентификуваме факторите за успех на нашите клиенти и подготвуваме планови за остварување на нивната посакувана иднина;
 • Ги истражуваме внатрешните ресурси на менаџерите, и низ моќни прашања, развиваме стратегии за надминување на бариерите за успех.

Да бидете успешен лидер, потребни ви се вештини за брзо адаптирање и напредување во променливи средини. Одличните лидери ги учат и поддржуваат другите да на тоа, исто така.
Ние ги учиме личностите да стекнат знаење, вештини и самодоверба за успех, и како индивидуа и како дел од тимот.

Некои од областите кои се опфаќаат низ процесот на лидерски коучинг (executive coaching):

 • Премин кон лидерство
 • Применето стратешко размислување
 • Квалитети на лидерство
 • Иновации и промени
 • Развивање на тренинг вештини
 • Водење на групи кон решенија
 • Ефективни комуникациски вештини
 • Развивање на аналитички и иновативни капацитети за размислување

За дополнителни информации контактирајте нѐ на: 078/ 261 298
Побарајте понуда на contact@inspirit.mk

POINTS OF YOU®  L.1  HELLO POINTS!

POINTS OF YOU L.1 CERTIFICATION

HELLO  POINTS  WORKSHOP

Дали сте коуч, обучувач, тренер, терапевт, психолог, кариерен советник, консултант, наставник, HR менаџер, лидер, водач на тим или, едноставно, човечко битие со љубопитен ум?

Искусете низ игра и личен и професионален развој како да ги применувате Points of You® алатките.

Hello Points е искуствена обука, на која ќе се запознаете со феноменалната Points of You® методологија и ќе научите како да ги користите и интегрирате алатките и процесите во секојдневната работа. Воедно, ќе добиете незаборавен ден за длабока работа на себе.

Запознајте се со револуционерната методологија во светот на коучингот, тренингот, човечките ресурси, личниот и професионалниот развој, методологија која што ги подобрува креативноста и продуктивноста кај поединците и тимовите, методологија која што ги отвора за дискусија и најинтровертните и аналитични индивидуи…
Професионалци од различни области ширум светот успешно и со задоволство ги користат Points of You® алатките во различни облици на развојна работа со возрасни, млади и деца, преку индивидуална и/или групна работа.

Добредојдовте во светот на Points of You®. 

Со поминувањето на Hello Points работилницата, станувате Points of You® Explorer и можете слободно да започнете со примена на алатките и методологијата во вашата работа. 


ШТО ЌЕ НАУЧИТЕ? 

Points of You® концептот (www.points-of-you.com)
Светот на Points of You® и како оваа методологија функционира

Points of You® картичките
Ќе научете како да користите ексклузивна техника на набљудување фотографии за да добиете нови гледни точки (points of view), увиди, идеи и можни решенија.

Процес наречен „Zooming In” со примена на приборот (сетот алатки) „The Coaching Game“.
Ќе поминете низ брз состанок со своите мисли и увиди. Ќе го почувствувате забавниот и лесен процес што оди изненадувачки длабоко и носи нови идеи, увиди и можни следни чекори на разни теми.

Процес наречен „My Story“ со примена на приборот „Punctum“
Ќе ја создадете вашата животна приказна преку брилијантиот Punctum.

Процесите со примена на индивидуални шеми за работа.
Ќе ги напишете своите мисли и чувства со наменски тренерски алатки за самоистражување и работа со други лица еден-на-еден (ваши клиенти, вработени, ученици, семејство…)


LEVEL 1 ОБУКАТА ВКЛУЧУВА:

Работилница со практична работа, споделени совети, искуства и насоки
Hello Points
6 часа работа + ручек и кафе-паузи

Points of You алатки (прибори, сетови)
The Coaching Game (со вредност од $198)
Punctum (со вредност од $92)

L.1 Concept Pack
Прирачник
L.1 ексклузивен сет дополнителни картички
Платнена торба


L.1 Сертификат за учество – Points of You® Explorer

6 ICF акредитирани CCEU’s поени (5.5 Core Competency, 0.5 Resource Development)


Обуката ја води: Ирена Јакимова, Сертифициран тренер за обучување на Points-of-You® методологија.


За повеќе информации контактирајте нѐ на:
contact@inspirit.mk или +389 78 261 298


www.points-of-you.com

www.points-of-you.academy/level-1/

Points of You® L.1 Hello Points!

Points of You® L.1 Hello Points!

Are you a coach, therapist, HR professional, counselor, teacher, facilitator, consultant, leader, or just a human being with a curious mind?

Experience a day of play and personal and professional development using Points of You® games.

Points of You® Level 1 Hello Points is an interactive, experiential training where you will learn the Points of You methodology. You will learn how to use the main tools (Coaching Game and Punctum) for yourself, for one-on-one and group work, as an integral part of your everyday work. At the same time, you will enjoy a day of deep work on yourself.

Learn the methodology that is revolutionizing the world of coaching, training, human resources, personal and professional development, the one that enhances creativity and productivity of both individuals and teams.
Professionals from different areas around the world use Points of You® tools successfully and with pleasure. They can be applied in various forms of development work with adults, youth and children, through individual and/or group work.

Welcome to the world of Points of You®. 

Completing the Hello Points Workshop makes you a Points of You® Explorer and enables you to start applying the tools and the methodology in your work.


What Will I Learn?

Points of You® concept
The world of Points of You® and the way it works. 

Points of You® cards
Learn how to use an exclusive technique of photo observation to gain new points of view. 

Zooming In with The Coaching Game
Go on a speed date with your thoughts and insights.Experience a fun and easy-going process that goes surprisingly deep. 

MyStory with Punctum
Re-frame an empowering life story with the brilliance of Punctum. 

Layout Charts
Map your thoughts and feelings with a tailor-made, one-on-one, coaching tool for self-exploration.Level 1 training includes:

Training Live Workshop
Hello Points
6 hours + breaks (Lunch and coffee) 

Points of You Tools
The Coaching Game ( Value $198)Punctum ( Value $92) 

L.1 Concept Pack
Workshop BookletL.1 Exclusive set of cardsGoodie Bag & Canvas bag


Certification Benefits

L.1 Certificate of Attendance

Certification title
Points of You® Explorer 

Accreditation
6 CCEUs from ICF


The training is run by Irena Jakimova, a Certified Points-of-You® Trainer

Language: English (proficient). 
(ask for more info on the trainer)


For more information contact us at:
pointsofyou.inspirit.mk@gmail.com or +389 78 261 298


www.points-of-you.comPOINTS OF YOU® METHOD

We use innovative, fun methods and tools to facilitate meaningful discussions, lessen conflicts and build bridges between people. A cornerstone of the Points of You® method is the interaction between the right-brain, the intuitive and emotional half of the brain, and the left-brain focused on logic and analysis. This occurs when we look at a photograph and a word at the same time.

The photograph stimulates our right, creative, brain while the word activates the left, analytical, brain. The simultaneous stimulation of the two brain hemispheres creates a struggle between the emotional and the rational, momentarily “shorting out” the vigilant defense mechanisms of our mind. This “deliberate confusion” gives the mind a short respite from our preconceived ideas on how things “should” or “ought” to be, and allows our mind to open up to new places inside ourselves, shifting our point of view.

Our games are based on associative links between photograph, theme and the issue we have chosen. Each photograph depicted on the Points of You® cards was selected out of thousands of available photographs to achieve this one purpose: introducing a theme through a visual stimulus that has no direct or obvious connection to it, thus stimulating our entire rational and emotional system. Doing that, we purposefully leave a space wide enough for personal interpretation, a personal inter-space. This unique inner motion creates a new response, resulting in emotions and insights that are new to our mind and heart.

The method is designed like a sine wave. At its starting point, we are wide open and exposed to many points of view regarding our theme of choice: relationships, parenting, career, health or any other issue. After expanding our points of view, it’s time to focus. The focusing process involves being precise and selecting the most significant insight into our specific issue. In the last stage, we take our insights into the practical world.

Points of You® Certified Practitioner – Train The Trainer Program

Points of You® Certified Practitioner – Train The Trainer Program

Points of You® Certified Practitioner
Train The Trainer Program
English speaking group. Excellent for regional participants.

Interactive, engaging and inspiring!

Points of You® Train the Trainer Program is an interactive, experiential training where you will learn the Points of You methodology. You will learn how to use the main tools (Coaching Game and Punctum) for yourself, for one-on-one and group work, as an integral part of your everyday work. At the same time, you will enjoy in a weekend of deep work on yourself.

Learn the methodology that is revolutionizing the world of coaching, training, human resources, personal and professional development, the one that enhances creativity and productivity of both individuals and teams.
Professionals from different areas around the world use Points of You® tools successfully and with pleasure. They can be applied in various forms of development work with adults, youth and children, through individual and/or group work.

Who is it ideal for?

Professional users

If you are a coach, trainer, therapist, psychologist, career counselor, consultant, teacher or you are involved in developing people, this training will be of benefit to you and will open up many new opportunities! The Points of You® tools are suitable for working one-on-one, as well as for working with small or large groups. Explore new ways to get insights and influence the changes, growth and development of your clients.

Organizations

If you are a professional in human resources, an HR manager, a leader, a manager, a team leader and you are involved in improving the process of work and development of employees, this training will be of benefit to you and will open up many new opportunities.
Find out how you can use tools in working with employees in order to come to individual or group development. It can be promotion of team collaboration, leadership development, encouraging motivation and employee engagement, decision-making, strategic planning, creating a vision and mission, communication improvement, creativity, as well as many other activities…

http://www.points-of-you.com/

Points of You® Train The Trainer training is not a theoretical lecture. The training is experiential, dynamic and creative, meaning that, by going through your personal experience, you will be introduced to the effects that your clients and users will have.
Points of You® tools can be used in one-on-one sessions, for small and large groups, and they can be easily adapted to every audience, objective and theme (topic).


During the course you will have a hands-on experience of several ways how to use two tools (Coaching Game and Punctum).
The Coaching Game and Punctum are created as games. They activate creativity and encourage participants to see situations / topics from different perspectives, to define the desired outcome and to take action.


This training is run as a retreat. Aimed to provide you with a relaxing and supportive environment. We have carefully selected a very nice boutique hotel in Skopje (with an excellent view), to provide you with a relaxed feel to your whole professional and personal experience. 

You will leave the weekend program with the skills required to be a Certified Practitioner of Points of You™ and the amazing magical feeling of belonging to a global community of professionals. You will also feel re-energized and inspired after having taken some time off your daily routine to invest in your own personal development.

Date: 15, 16 and 17 February 2019


The training is run by Irena Jakimova, a Certified Points-of-You® Trainer,
plus assisstants. 

Language: English (proficient).
(ask for more info on the trainer)


Great value for your money!

You will not only receive the tools (The Coaching Game, Punctum) and the training required to become a Points of You™ Certified Practitioner, you will also receive a practical manual, a certificate with 6 ICF accredited CCEU’s points (5.5 Core Competency, 0.5 Resource Development), accommodation and food (coffee breaks also included) in a magnificent environment. Plus, a mentor’s support for your early steps.

You will also become part of the wonderful global Points of You tribe (www.points-of-you.com).


The training is organized in small groups of maximum 14 participants.
Ask for dates for our next group at pointsofyou.inspirit.mk@gmail.com

We are here to provide you with all the information and support you need for this decision!

http://points-of-you.com


Irena Jakimova is founder of INSPIRIT Coaching, a licensed trainer for adults, certified NLP Coach and NLP Master Practitioner, Certified Points-of-You Trainer.

Irena has actively been working as a trainer and consultant to managers, leaders, public administration officials, entrepreneurs and companies since 2011. Prior to that, she has a vast experience in the fields of marketing, advertising and communication, both for companies and for international organizations. For more than 15 years, she worked for branches of leading international advertising agencies, like DDB Needham (IDEA Plus), McCann Erickson, which she ran for 6 years, including clients like Coca-Cola, McDonald’s, Nestle, General Motors, USAID and other. She was one of the founders of the first Macedonian Association of Marketing Agencies and the initiators for the establishment of the London School of PR in Skopje. She was also a Member of the Board of Directors of AmCham in 2004-2005. Prior to her dedication to the training and consulting career, she worked few years for the office of the United Nations and UNDP in Skopje, close to the Resident Coordinator.

Since, 2016, she has founded her own Training and Coaching business, the company called Inspirit Coaching, that has trained over 500 people, at home and abroad, helped leaders become more focused, speak more confidently, and be better aware of their own value and presence. Also, she has helped hundreds of people start their own businesses, through entrepreneurship training and business coaching, among wish are many women, as well. Irena Jakimova has a Master degree in General Management, earned at the University of Sheffield, City College in Thessaloniki.

Besides the formal education, she is also a Certified Points-of-You Trainer, Certified Trainer for adults (Ministry of Education), an SDI (Strengths Deployment Inventory) Facilitator Level 2, as well as a Neuro-Linguistic Programing (NLP) Master Practitioner and Coach. She trained to use Playing Big and other methodologies for growth, personal and organizational development (also specialized in Executive Coaching, by John Mattone, coach of Steve Jobs and Team Coaching by Marylin Atkinson from Erickson College). She is also a Master Trainer of the Swiss Hotel Management Academy Lucerne (SHL) for Customer-oriented communication.

Proficient in English (Certificate from the Cambridge University).