POINTS OF YOU L.1 CERTIFICATION

HELLO  POINTS  WORKSHOP

Дали сте коуч, обучувач, тренер, терапевт, психолог, кариерен советник, консултант, наставник, HR менаџер, лидер, водач на тим или, едноставно, човечко битие со љубопитен ум?

Искусете низ игра и личен и професионален развој како да ги применувате Points of You® алатките.

Hello Points е искуствена обука, на која ќе се запознаете со феноменалната Points of You® методологија и ќе научите како да ги користите и интегрирате алатките и процесите во секојдневната работа. Воедно, ќе добиете незаборавен ден за длабока работа на себе.

Запознајте се со револуционерната методологија во светот на коучингот, тренингот, човечките ресурси, личниот и професионалниот развој, методологија која што ги подобрува креативноста и продуктивноста кај поединците и тимовите, методологија која што ги отвора за дискусија и најинтровертните и аналитични индивидуи…
Професионалци од различни области ширум светот успешно и со задоволство ги користат Points of You® алатките во различни облици на развојна работа со возрасни, млади и деца, преку индивидуална и/или групна работа.

Добредојдовте во светот на Points of You®. 

Со поминувањето на Hello Points работилницата, станувате Points of You® Explorer и можете слободно да започнете со примена на алатките и методологијата во вашата работа. 


ШТО ЌЕ НАУЧИТЕ? 

Points of You® концептот (www.points-of-you.com)
Светот на Points of You® и како оваа методологија функционира

Points of You® картичките
Ќе научете како да користите ексклузивна техника на набљудување фотографии за да добиете нови гледни точки (points of view), увиди, идеи и можни решенија.

Процес наречен „Zooming In” со примена на приборот (сетот алатки) „The Coaching Game“.
Ќе поминете низ брз состанок со своите мисли и увиди. Ќе го почувствувате забавниот и лесен процес што оди изненадувачки длабоко и носи нови идеи, увиди и можни следни чекори на разни теми.

Процес наречен „My Story“ со примена на приборот „Punctum“
Ќе ја создадете вашата животна приказна преку брилијантиот Punctum.

Процесите со примена на индивидуални шеми за работа.
Ќе ги напишете своите мисли и чувства со наменски тренерски алатки за самоистражување и работа со други лица еден-на-еден (ваши клиенти, вработени, ученици, семејство…)


LEVEL 1 ОБУКАТА ВКЛУЧУВА:

Работилница со практична работа, споделени совети, искуства и насоки
Hello Points
6 часа работа + ручек и кафе-паузи

Points of You алатки (прибори, сетови)
The Coaching Game (со вредност од $198)
Punctum (со вредност од $92)

L.1 Concept Pack
Прирачник
L.1 ексклузивен сет дополнителни картички
Платнена торба


L.1 Сертификат за учество – Points of You® Explorer

6 ICF акредитирани CCEU’s поени (5.5 Core Competency, 0.5 Resource Development)


Обуката ја води: Ирена Јакимова, Сертифициран тренер за обучување на Points-of-You® методологија.


За повеќе информации контактирајте нѐ на:
contact@inspirit.mk или +389 78 261 298


www.points-of-you.com

www.points-of-you.academy/level-1/