Политика за колачиња

 

Ова е Политика за колачиња за Inspirit Coaching.

Што се колачиња

Како што е вообичаена практика со речиси сите професионални веб-локации, оваа страница користи колачиња, кои се мали датотеки што се преземаат на вашиот компјутер, за да го подобри вашето искуство. Оваа страница опишува какви информации собираат, како ги користиме и зошто понекогаш треба да ги складираме овие колачиња. Исто така, ќе споделиме како можете да спречите складирање на овие колачиња, но тоа може да ги намали или „скрши“ одредени елементи од функционалноста на сајтовите.

 

Како користиме колачиња

Ние користиме колачиња од различни причини опишани подолу. За жал, во повеќето случаи не постојат индустриски стандардни опции за оневозможување на колачиња без целосно оневозможување на функционалноста и функциите што ги додаваат на оваа страница. Се препорачува да ги оставите сите колачиња доколку не сте сигурни дали ви се потребни или не во случај да се користат за давање услуга што ја користите.

 

Оневозможување колачиња

Можете да спречите поставување на колачиња со прилагодување на поставките на вашиот прелистувач (погледнете во Помош на вашиот прелистувач за тоа како да го направите ова). Имајте предвид дека оневозможувањето на колачињата ќе влијае на функционалноста на оваа и на многу други веб-локации што ги посетувате. Оневозможувањето колачиња обично резултира со оневозможување на одредени функционалности и карактеристики на оваа страница. Затоа, се препорачува да не ги оневозможите колачињата. 

Колачињата што ги поставуваме

Колачиња поврзани со сметката

Ако креирате сметка кај нас, тогаш ние ќе користиме колачиња за управување со процесот на регистрација и општата администрација. Овие колачиња обично ќе се бришат кога ќе се одјавите, но во некои случаи тие може да останат потоа за да ги запомнат поставките на вашата страница кога ќе се одјавите.

Колачиња поврзани со најавување

Ние користиме колачиња кога сте најавени за да можеме да го запомниме овој факт. Ова ве спречува да морате да се најавувате секој пат кога ќе посетувате нова страница. Овие колачиња обично се отстрануваат или бришат кога ќе се одјавите за да се осигура дека ќе можете да пристапите само до ограничените функции и области кога сте најавени.

Е-пошта колачиња поврзани со билтени

Оваа страница нуди услуги за претплата на билтен или е-пошта и колачињата може да се користат за да се запамети дали сте веќе регистрирани и дали да се прикажуваат одредени известувања кои може да важат само за претплатени/непретплатени корисници.

Колачиња поврзани со обработка на нарачки

Оваа страница нуди можности за е-трговија или плаќање, а некои колачиња се неопходни за да се осигура дека вашата нарачка е запаметена помеѓу страниците за да можеме правилно да ја обработиме.

Форми поврзани колачиња

Кога испраќате податоци преку формулар како што се оние што се наоѓаат на страниците за контакт или формулари за коментари, колачињата може да се постават да ги паметат вашите кориснички податоци за идна кореспонденција.

Колачиња за претпочитани страници

Со цел да ви обезбедиме одлично искуство на оваа страница, ја обезбедуваме функционалноста за да ги поставите вашите преференции за тоа како работи оваа страница кога ја користите. За да ги запомниме вашите параметри, треба да поставиме колачиња за да може да се повикуваат овие информации секогаш кога ќе комуницирате со страница на која влијаат вашите параметри.

Колачиња од трета страна

Во некои посебни случаи ние користиме и колачиња обезбедени од доверливи трети страни. Следниот дел детализира со кои колачиња од трета страна може да наидете на оваа страница.

Оваа страница користи Google Analytics, која е едно од најраспространетите и најдоверливите аналитички решенија на интернет за да ни помогне да разбереме како ја користите страницата и начините на кои можеме да го подобриме вашето искуство. Овие колачиња може да следат работи како на пример колку време поминувате на страницата и страниците што ги посетувате за да можеме да продолжиме да произведуваме привлечна содржина.

За повеќе информации за колачињата на Google Analytics, видете ја официјалната страница на Google Analytics.

Одвреме-навреме тестираме нови функции и правиме суптилни промени во начинот на испорака на страницата. Кога сè уште тестираме нови функции, овие колачиња може да се користат за да се осигуриме дека ќе добиете постојано искуство додека сте на страницата, истовремено обезбедувајќи дека разбираме кои оптимизации нашите корисници најмногу ги ценат.

Ние исто така користиме копчиња за социјални медиуми и/или приклучоци на оваа страница кои ви дозволуваат да се поврзете со вашата социјална мрежа на различни начини. За тие да работат следните страници за социјални медиуми вклучувајќи; {Наведете ги социјалните мрежи чии карактеристики сте ги интегрирале со вашиот сајт?:12}, ќе поставуваат колачиња преку нашата страница кои може да се користат за подобрување на вашиот профил на нивната страница или да придонесат за податоците што ги чуваат за различни цели наведени во нивната соодветна приватност политики.

 

Повеќе информации

Се надеваме дека тоа ви ги разјасни работите и како што беше претходно споменато, доколку има нешто што не сте сигурни дали ви треба или не, обично е побезбедно да ги оставите колачињата вклучени во случај да има интеракција со некоја од функциите што ги користите на нашата страница.

Ако барате повеќе информации, тогаш можете да не контактирате преку некој од нашите претпочитани методи за контакт:

Е-пошта: contact@inspirit.mk
Со посета на овој линк: https://coaching.inspirit.mk/contact
Телефон: 078-337-471