Програма за женско лидерство!

Да се охрабрат жените во компаниите и организациите да исчекорат, да креираат и да го искористат својот целосен потенцијал!

Дали барате нови начини да станете видлив лидер во вашата компанија? Дали сакате да разберете зошто и како се сокривате? Дали сакате да научите да дејствувате со поголеми и лесни чекори?
Нашата програма за женско лидерство нуди убава шанса да бидете подобар лидер за себе, за својот живот, за луѓето што ви значат, за компанијата каде што работите, за општеството!

Жените се соочуваат со уникатни предизвици на работното место, во комбинација со сите улоги од животот. Исто така, жените додаваат уникатна вредност и единствена перспектива во компаниите. Тие имаат многубројни идеи, ја подобруваат комуникациската динамика и придонесуваат за поголема конкурентност на компаниите.
Жените носат значителни придобивки во светот на бизнисот!

Ретка можност за менаџерки од иста компанија/организација да се соберат на едно место и да ги разменат своите искуства во една комфорна, релаксирана средина каде ќе допрат до себе, до својот потенцијал, до своите вистински способности, лидерски капацитети и соништа, а преку длабоко запознавање на специфичните процеси на размислување, носење одлуки и дејствување, карактеристични за жените.

Програма за женско лидерство сите жени што се прашуваат себеси:

 • Која сум јас за да направам разлика?
 • Дали сум способна да го направам тоа?
 • Дали можам да успеам во овој бизнис, во овој проект, во ова хоби, во оваа функција, во оваа улога, овој потфат?
 • Дали смеам?

Оваа програма е за сите вас!

Жени со големи таленти, идеи и визија. Жени што не ја гледаат својата извонредност! Жени што ги задржуваат за себе своите идеи, наместо да ги споделат! Жени што ги одложуваат проектите и смислуваат куп изговори за да играат на ситно и на сигурно!

Со поддршка од искусен тренер и проверени светски методологии, оваа програма ќе ви помогне да достигнете ново ниво на самодоверба и поголемо чувство на сопственост над сопствениот лидерски потенцијал. Воедно, со поширока слика и можности за целиот животен баланс и лична среќа.


Придобивки за учесниците:

 • осознавање на личниот потенцијал;
 • поголема самодоверба во сè што правам;
 • намалување на чувството дека сум премногу млада, премногу стара или не сум доволно експерт за да го направам она што го сакам;
 • препознавање на внатрешните процеси на размислување;
 • препознавање, прифаќање и одговор на стравите што го ограничуваат мојот напредок;
 • полесна комуникација и изразување;
 • намалување на чувството на зависност од одобрување од другите луѓе и полесно соочување со критиките што доаѓаат кога правиме нешто важно или иновативно;
 • преземање мали, ама похрабри акции;
 • подобрување на лидерското присуство и влијанието како лидер;
 • одржување долгорочни акции за да се стигне до сопствените цели, до она што се сака;
 • дружење со другите жени, менаџерки и лидерки, размена на искуства и мислења, чувство дека не сте сами и единствени;

ПРАВЕЊЕ ПОГОЛЕМИ ЧЕКОРИ И ПОКРАЈ СОМНЕЖИТЕ, СТРАВОТ И ЧУВСТВОТО НА ВИНА!

Придобивки за организацијата:

 • Учесничките стекнуваат вештини и алатки кои ќе ги направат поефективни;
 • Комбинацијата од обука и коучинг, заедно со применливи техники, им овозможува на учесничките да го осознаат сопствениот потенцијал и ПОБРЗО, ПОХРАБРО, ПОЛЕСНО да го пренесат своето знаење во пракса, а тоа да донесе поврат на инвестицијата;
 • Искористување на моќта од разновидноста во вашата организација. Истражувањата покажуваат дека лидерски тимови составени и од мажи и од жени, се поуспешни.
 • Придобивки од позитивните ефекти преку зголемување на самодовербата и подобрување на лидерските вештини кај жените менаџерки.
 • Задоволство, баланс, припадност.

Користиме светски применети методологии што даваат резултати.

1. Coaching for Excellence
2. Points-of-You (www.points-of-you.com)
3. Playing Big – Tara Mohr

Програмата се состои од повеќе модули, коишто можат различно да се организираат (неделни средби, 3-дневен retreat надвор од градот). Побарајте ја најсоодветната понуда за Вас!

Побарајте повеќе информации или понуда за вашата компанија на:

contact@inspirit.mk или
078/ 262 – 279

A NEW MODEL OF LEADERSHIP, ONE THAT ACKNOWLEDGES AND EMBRACES THE COMPLEX REALITIES OF WOMEN’S LIVES. PLAYING BIG IS THE PERFECT CATALYST FOR ANY WOMAN WHO WANTS TO GO OUTSIDE HER COMFORT ZONE, FIND HER VOICE, AND EMBRACE THE BIGGEST POSSIBILITIES OF HER LIFE.

Kelly McGonigal, PH.D.