Ти си таа – онлајн обука

Ти си таа – онлајн обука

Дали сакате да допрете до себе, до својот потенцијал, до своите вистински способности, капацитети и соништа?


ТИ СИ ТАА е онлајн програма со Ирена Јакимова по која никогаш повеќе нема да бидете исти. Ова е програма за да разберете зошто и како се сокривате себеси. Програма да научите да дејствувате со големи и лесни чекори кон своето вистинско ЈАС!

Зашто токму ти си таа што можеш да направиш повеќе, да бидеш повеќе, да направиш еден нов чекор кон твоите соништа. Ти си таа што може да си ја даде себеси најголемата дозвола за напредок.

По оваа дво месечна онлајн програма со Ирена ќе научите како да ја ослободите најдобрата верзија од себе.

Како – 8 онлајн средби/часови од 90 минути

Кога – секој вторник од 18:30-20:00 часот, од 1 ноември до 20 декември 2022.

Ирена Јакимова магистер по деловна економија (MBA на Универзитетот на Шефилд), со долгогодишно менаџерско искуство, со специјалност во маркетинг, комуникации, односи со јавноста, продажба, претприемништво.

Во текот на нејзиното работно искуство од преку 20 години, работела во и со големи светски и домашни компании, како и со меѓународни и домашни институции. Била директор на McCann-Erickson, организатор на London School of Public Relations, одговорна во сектор за комуникации на ООН во кабинетот на Постојаниот претставник и др.

Еден од основачите на Македонската Асоцијација на Маркетинг Агенции, еден од директорите во бордот на директори при AmCham и др. Последните 8 години, таа работи со тимови и поединци на инспирирање, охрабрување и зајакнување на нивните капацитети. Стотици компании и илјадници поединци поминале низ обуки (тренинг), тимски коучинг или тим билдинг, индивидуален (еден-на-еден) коучинг и тренинг, а сето е со цел растење и зголемување на нивните можности и остварување подобри резултати. Основач е на Инспирит Коучинг.

Квалификации:

– лиценциран обучувач за возрасни, според пропишаните барања и програма на Министерството за образование и наука и според ЕУ директивите;

– сертифициран NLP Capital Coach и NLP Master Practitioner,

– сертифициранa за Points-of-You методологија,

– сертифициранa за примена на SDI (Personal Strengths) методологија,

– сертфицирана за примена на PlayingBig методологија за женско лидерство,

– сертифициранa за Team Coaching & Deep Coaching (Marylin Atkinson, Erickson International),

– сертифициран Executive Leadership Coach

– John Mattone Online University

– сертифициран мастер тренер за услуга и комуникација во угостителство (Swiss Hotel Management Academy Lucern),

– EBRD Change Management Consultant

.

Обука за Јавен настап – Public speaking

Обука за Јавен настап – Public speaking

ОБУКА ЗА ЈАВЕН НАСТАП

 

 

Можноста да се зборува пред публика, независно дали пред тројца или пред триста луѓе, претставува шанса да ја пренесете вашата идеја, вашата порака, да го продадете вашиот бизнис, услуга или производ на таа публика. Сепак, една од најголемите препреки со кои се соочуваат луѓето, е стравот од ЈАВЕН НАСТАП.

Со бројни интервјуа за работа, групни состаноци, презентации, работилници и јавни настани, сè повеќе и повеќе луѓе ја разбираат важноста на развивањето добри комуникациски вештини во нивната компанија. Сепак, поголемиот дел од извршните директори и вработените продолжуваат да ја занемаруваат и не ја забележуваат користа на јавното говорење, оставајќи го напредокот и подобрите можности во кариерата на оние кои прават проактивни чекори да ја совладаат оваа вештина.

Може да ги имате најдобрите производи или услуги, години искуство или брилијантна бизнис идеја, ако сето ова не го пренесете на целната публика, ја ограничувате вашата ефективност и успешност. Многу често, најдобрите инспиративни приказни во организациите и компаниите остануваат некажани, поради колебливоста или стравот на тие луѓе да ја заземат сцената.

Независно дали вашата цел е подобрување на професионалниот развој, подигање на бизнисот на повисоко ниво, поттикнување и мотивирање на луѓето да ве следат, ќе треба да ги усовршите вештини за да ги пренесете вашите идеи пред група луѓе, а тоа да биде јасно, структурирано и харизматично.
Уметноста на јавното говорење има многу предности кои одат подлабоко од само презентирање на проект или одржување успешен состанок.

Затоа, ја подготвивме за вас оваа обука за Јавен настап за да добиете усовршување на самодовербата и процесот, за трајни позитивни ефекти и харизматични настапи. Дознајте зошто беа задоволни од оваа обука за Јавен настап веќе стотина учесници, од разни професии, компании, приватни, јавни и меѓународни институции.

 

Со примена на невро-биологија и лингвистика, НЛП модели и техники, како и основни правила од односите со јавноста (PR), преку упатства, насоки и практични вежби, по оваа обука за Јавен настап, учесниците се способни:

  1. да се подготват за јавен настап (public speaking) со поголема леснотија, јасна намера и структура;
  2. да ги препознаваат своите внатрешни пречки и да ги отстранат, за да ја намалат тремата и нелагодноста;
  3. полесно да настапат и на медиуми, како и да дадат кратка изјава ако им биде побарана без подготовка.

 


Контакт:

contact@inspirit.mk,

078/ 262 279 и (02) 6 092 630


 

За тренерите

Ирена Јакимова магистер по деловна економија (MBA на Универзитетот на Шефилд), со долгогодишно менаџерско искуство, со специјалност во маркетинг, комуникации, односи со јавноста, продажба, претприемништво. Во текот на нејзиното работно искуство од преку 20 години, работела во и со големи светски и домашни компании, како и со меѓународни и домашни институции. Била директор на McCann-Erickson, организатор на London School of Public Relations, одговорна во сектор за комуникации на ООН во кабинетот на Постојаниот претставник и др. Еден од основачите на Македонската Асоцијација на Маркетинг Агенции, еден од директорите во бордот на директори при AmCham и др.
Последните 8 години, таа работи со тимови и поединци на инспирирање, охрабрување и зајакнување на нивните капацитети. Стотици компании и илјадници поединци поминале низ обуки (тренинг), тимски коучинг или тим билдинг, индивидуален (еден-на-еден) коучинг и тренинг, а сето е со цел растење и зголемување на нивните можности и остварување подобри резултати. Основач е на Инспирит Коучинг.
Квалификации:
– лиценциран обучувач за возрасни, според пропишаните барања и програма на Министерството за образование и наука и според ЕУ директивите;
– сертифициран NLP Capital Coach и NLP Master Practitioner,
– сертифициранa за Points-of-You методологија,
– сертифициранa за примена на SDI (Personal Strengths) методологија,
– сертфицирана за примена на PlayingBig методологија за женско лидерство,
– сертифициранa за Team Coaching & Deep Coaching (Marylin Atkinson, Erickson International),
– сертифициран Executive Leadership Coach – John Mattone Online University
– сертифициран мастер тренер за услуга и комуникација во угостителство (Swiss Hotel Management Academy Lucern),
– EBRD Change Management Consultant.

 

Коста Карпузовски е сертифициранNLP Capital Coach и NLP Master practitioner. Главен фокус во неговата работа е креативно идентификување на нови можности и менторска поддршка за персонален и организациски развој со позитивен финансиски ефект. Тој е инженер по Електроника и телекомуникации и има повеќе од дваесет години искуство во маркетинг, продажба, менаџирање и инженеринг на ИТ решенија и сервиси. Во својата кариера бил сопственик и вработен во неколку ИТ компании како лидер на високо продуктивни тимови, со повеќе од десет години менаџерско искуство. Тој се поврзува со луѓето и го поттикнува процесот на дефинирање на цели и формирање на јасна визија за резултатите. Работи со луѓето да ги активираат своите лидерски квалитети и да инспирираат други луѓе и организации да ја реализираат својата визија. Особено искуство има во областа на подготовка на поединци за водење и настапи на состаноци, преговори и презентации.

Тим Билдинг – Working Better Together

Тим Билдинг – Working Better Together

ТИМ БИЛДИНГ
• WORKING BETTER TOGETHER •

Дали се согласувате дека ефикасните тимови носат високи резултати?

Ако се согласувате дека ефикасноста на тимовите се зголемува со подобро меѓусебно познавање и почитување, со давање поддршка и одење во иста насока, ако веќе размислувате до каде сте со остварување на целите за 2018та година.

Сега е вистинското време да направат мала пауза, преглед на состојбите, односите, динамиката и да се фокусирате на она што е добро и на она што може да се подобри/усоврши во тимот (тимовите) за во иднина.

Нашата уникатна работилница ќе Ви помогне успешно да креирате позитивна и мотивирачка атмосфера за Вашиот тим, и да се соочите со новите предизвици и цели. Претходните успешни работилници и ефектите од нив ни потврдија дека менаџерите на компаниите се задоволни од придобивките од нашата работа.

Низ овие наши работилници, Вашиот тим се запознава подобро, се зближува на еден лесен и креативен начин и така креира нова синергија. Ќе добиете одговори за предизвиците со кои се соочувате и ќе ги осознаете вредностите и визијата на тимот, а тоа води кон создавање нови стратегии за напредување и постигнување на зацртаните цели.

Ако сакате со Вашата наредна работилница да креирате забавно, трајно и силно искуство за коешто вработените ќе зборуваат со денови, побарајте понуда за полудневна работилница (тимски coaching) или, пак, за продолжени верзии. На тој начин, долгорочно инвестирате во Вашиот тим.

 

Во ИНСПИРИТ Коучинг секогаш можеме дополнително да разговараме за потребите на вашиот тим, да договараме заеднички насоки, програми, цели и методи.

 

Методологија: Points-Of-You®

www.points-of-you.com

ТРИ главни причини зошто оваа метода функционира најдобро:

  1. Сликите остануваат подолго со нас. Истражувањата покажуваат дека по период од три дена, во нас останува 60 % од она што сме го виделе и 10 % од она што сме го слушнале. Подолгото задржување на одлуките и „А-ХА“ моментите во мислите се клучни за постигнување реални промени во однесувањето.
  2. Одговорот на фотографиите е физиолошки. Оваа алатката се применува и се прифаќа без оглед на возраста, јазикот или културата. Во работни средини со различен состав на вработените, ова е од особена важност.
  3. Кога луѓето се поврзуваат едни со други, тие помалку ги штитат своите мислења и помалку ги осудуваат мислењата и идеите на другите. Со други зборови, фотографиите го надминуваат нивото на застапувањето на личните идеи и водат кон проширување на видиците и отворање за идеите на другите во тимот.

Користење на фотографиите и зборовите
во тимскиот коучинг со Вашиот тим,
има моќ да ја трансформира комуникацијата,
врските, соработката и перформансите.


Контакт:

contact@inspirit.mk
078/ 262 279 и (02) 6 092 630


ДОКОЛКУ СТЕ ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР,
ДОЗНАЈТЕ КАКО МОЖЕМЕ ДА ВЕ
ПОДДРЖИМЕ СО EXECUTIVE
COACHING ПРОГРАМАТА.