Following a Path of Consistency, Belief and Resilience

Following a Path of Consistency, Belief and Resilience

Во интервјуто за Business Woman Today, на годишнината од основањето на Инспирит Коучинг, Ирена Јакимова вели:

 

 

  

 

“Дозволете им на вашите соништа да се појават пред вас. А, за да ги исполните, потребни се храброст и смелост, потребно е време, истрајност, верба и отпорност и издржливост за да се продолжи напред. Ќе има неуспеси и резултати кои не сме ги посакувале, но, можеме да научиме да не гледаме на нив како на лични загуби, туку како на вредни лекции.”
Целото и интервју со кратки, практични совети за градење на еден бизнис и еден бренд, можете да го прочитате ТУКА.

Irena Jakimova: Following a Path of Consistency, Belief and Resilience

You are always enough as you are

You are always enough as you are

With an MBA in General Managment, multi-lingual Irena is founder of INSPIRIT Coaching – a company that has already developed a track record of training hundreds to boost their confidence and self-worth. We don’t just remember our inner child, we also carry her in our hearts, bodies and minds. How is that manifested? Well, we may not be aware that many of the older beliefs and feelings we first developed at a younger age, actually still run our lives today. Even our businesses, too. I have worked a lot and continue to work on healing and embracing my inner child, as well as the ones of my clients, and believe me, the biggest leaps and transformations come from that place. Here are some words of love and reassurance for my younger self:
  • Developing, learning and growing is an endless process. However, you are always enough as you are.
  • You are allowed to make mistakes and discover new ways. You are allowed to make and spend money, you are allowed to serve the world with your work.
  • It is safe to be seen, heard and successful. Your success doesn’t take away from others. It can only contribute.
  • You don’t have to be perfect and don’t compare yourself. You are unique. We all are.
  • Finally, if you ever feel doubt and find yourself asking “Who am I to …?” – remember, you are the one. Your capabilities and desires didn’t come to you by chance.
Excerpt from the article

Inner Child: 8 Leading business women advise their younger selves

If you had the chance to go back in time, what would you tell your younger self?
By  London Business Magazine | March 1, 2022 Read the full article HERE.
ТИ СИ ТАА – двомесечна програма за зајакнување и лична реализација на жените

ТИ СИ ТАА – двомесечна програма за зајакнување и лична реализација на жените

Дали сакате да се приклучите на едно патување за да стигнете до поголема самодоверба, да се запознаете и зајакнете себеси, да креирате јасна визија каде сакате да одите до крајот на годината?

Дали сакате да допрете до себе, до својот потенцијал, до своите вистински способности, лидерски капацитети и соништа?

Почнуваме со програмата на 10 март 2021 година (среда) од 18.30 часот, преку Zoom!

За кого е корисна оваа програма?


За жени од сите возрасти и професии, сопственички на бизнис, менаџерки, уметници, занаетчии, едукатори, вработени во компании, студентки, самовработени, невработени, учеснички во јавниот живот…

Со оваа обука (програма), ќе добиете:

– работа на себе, нови сознанија и техники за внатрешни промени што водат до нови резултати;

– поддршка од тренер (ментор), со примена на интересни, креативни и проверени водечки светски методологии за личен развој, особено наменети за жени;
– професионално и животно искуство од менторката и некои гости;
– поддршка од група други жени што сакаат да одат напред во развојот и примената на својот потенцијал.

Како: 
Онлајн средби според светска програма, изведени преку кратко предавање, вежби, водење лична работна тетратка,
Присуство во ексклузивна FB група за размена на искуства, знаења, дополнителна мотивација.

Кога: 
18:30-20:30 часот, секоја СРЕДА од 10.03.2021-28.04.2021.

Имате можност да застанете, да се погледнете себеси, своите желби, планови, досегашни чувства, своите дејствија и… да го почувствувате својот потенцијал, својата женска креативна енергија.
.
Што е она што можете, што сакате, што ве довикува, а вие сте го замолчувале до сега? Што е она што можете?

Ова е програма за жените да разберат зошто и како се сокриваат себеси.

Ако некогаш сте помислиле: „Која сум јас да….?“

Одговорот е: ТИ СИ ТАА.

Ти си таа што можеш да направиш повеќе, да бидеш повеќе, да оствариш барем 1 нов чекор кон твоите соништа. Ти си таа што може да си ја стави себеси најголемата забрана и да си ја даде најголемата дозвола за напредок. Ако ова ти значи, те чекаме во наредната група!

Датуми:

10 март 2021
17 март 2021
24 март 2021
31 март 2021
07 април 2021
14 април 2021
21 април 2021
28 април 2021

Рок за пријавување и уплата:
8 март 2021

Секоја учесничка добива на подарок и производи за нега на пат од врвниот француски бренд URIAGE!

Цена на програмата: 5,900 ден.
Или: 3 рати по 2,000 денари.

Во цената е вклучен ДДВ (18%) – нашиот придонес кон државата и домашната економија.

Специјалната цена за рана уплата до 25 февруари е 4,900 денари!

За пријавување и повеќе информации
(кои се темите, придобивките, начин на работа) пишете на: sabina@inspirit.mk, 078/ 261 298.