На покана на Македонската асоцијација за човечки ресурси (МАЧР), Ирена Јакимова одржа работилница на првото онлајн HR and Networking Caffe оваа есен.

За прв пат, адаптирајќи се на новите услови, МАЧР целосно онлајн го спроведе своето HR Caffe & Networking за сите членови, HR професионалци и HR ентузијасти.

Темата на настанот: „RESILIENCE (отпорност) во времиња на неизвесност“, беше разработена со примена на револуционерната Points of You® методологија, која ги подобрува креативноста и продуктивноста кај поединците и тимовите.

Методологијата Points of You®  ги отвора за дискусија и најинтровертните и аналитичките индивидуи и се користи во различни облици на развојна работа со возрасни, млади и деца, преку индивидуална и/или групна работа.

Ирена Јакимова е сертифициран тренер за обучување на Points of You® методологија и коуч.

Во Македонија, повеќе од 60 луѓе веќе ги имаат земено алатките и ја поминале во Инспирит Коучинг иницијалната едукација. Дванаесет (12) од нив веќе се обучени за напредни вештини и обучување други луѓе. Наскоро ќе објавиме нови термини за обуки со Points of You.