Points of You® Certified Practitioner
Train The Trainer Program

Points of You® Train The Trainer Program е искуствена обука, на која ќе се запознаете со феноменалната Points of You® методологија и ќе научите како да ги користите и интегрирате алатките и процесите (The Coaching Game и Punctum) во секојдневната работа. Плус, ќе добиете 2 незаборавни дена за длабока работа на себе.

Професионалци од различни области ширум светот успешно и со задоволство ги користат Points of You® алатките во различни облици на развојна работа со возрасни, млади и деца, преку индивидуална и групна работа.

Обуката е наменета за:

Професионални корисници

 

 

 

Ако сте коуч, обучувач, тренер, терапевт, психолог, кариерен советник, консултант, наставник или на друг начин се занимавате со развој на луѓе, оваа обука ќе ви користи и ќе ви отвори многу нови можности!
Алатките на програмата Points of You® се погодни за работа еден-на-еден, како и за работа со мали или големи групи. Истражете нови начини со кои е возможно да се остварат увиди и да се влијае на промените, растот и развојот на вашите клиенти.

Организации

Ако сте професионалец за човекови ресурси, HR менаџер, лидер, менаџер, водач на тим и се занимавате со унапредување на процесот на работа и развојот на вработените, ова обука ќе ви користи и ќе ви отвори многу нови можности.
Дознајте како можете да ги користите алатките во работа со вработените со цел да се дојде до индивидуален или групен развој. Тоа може да биде унапредување на тимската соработка, развој на лидерство, поттикнување на мотивација и ангажираност на вработените, носење одлуки, стратешко планирање, креирање визија и мисија, унапредување на комуникацијата, креативноста, како и во многу други развојни активности.

http://www.points-of-you.com/

Points of You® Train The Trainer обуката не е теоретско предавање. Обуката е искуствена, динамична и креативна, што значи дека, поминувајќи низ лично искуство, ќе се запознаете со ефектите кои ќе ги имаат вашите клиенти и корисници. Во рамките на обуката, ќе се запознаете со внимателно осмислени процеси за самостојна работа (лично за себе), индивидуални сесии и разговори (1:1) и групна работа. Во самата работа и дискусиите со другите учесници ќе добиете идеи како новостекнатите знаења да ги вклопите со вашето искуство, знаење и потреби и да креирате свои единствени програми и начини на применување.


Points of You® алатките – The Coaching Game и Punctum се креирани како игри.
Ја активираат креативноста и ги поттикнуваат учесниците да согледаат ситуации/теми од различни перспективи, да го дефинираат посакуваниот исход и да преземат акција. 


Обуката ја води: Ирена Јакимова
Единствен сертифициран тренер за Points-of-You® методологија во Македонија.


Со обуката добивате:

  • 2 алатки (The Coaching Game и Punctum) со вредност од 250 ЕУР
  • Прирачник со упатства за готови процеси
  • Сертификат за учество, со 6 ICF акредитирани CCEU’s поени (5.5 Core Competency, 0.5 Resource Development)
  • менторски разговор/средба во натамошната примена

Обуката се организира во мали групи до 12 учесници.

Нова група на:
23-ти и 24-ти март 2019

Своето место на Train The Trainer обуката можете да го резервирате на е-мејл адресатa contact@inspirit.mk или кај Душица Павлеска, на телефонскиот број 078 262 279.

Тука сме за сите потребни информации, разговор, искуствена презентација.

http://points-of-you.com

За тренерот:

Ирена Јакимова магистер по деловна економија (MBA на Универзитетот на Шефилд), со долгогодишно менаџерско искуство, со специјалност во маркетинг, комуникации, односи со јавноста, продажба, претприемништво. 
Последните 8 години, таа работи со тимови и поединци на инспирирање, охрабрување и зајакнување на нивните капацитети. Стотици компании и илјадници поединци поминале низ обуки (тренинг), тимски коучинг или тим билдинг, индивидуален (еден-на-еден) коучинг и тренинг, а сето е со цел растење и зголемување на нивните можности и остварување подобри резултати. Основач е на Инспирит Коучинг.

Квалификации:
– лиценциран обучувач за возрасни, според пропишаните барања и програма на Министерството за образование и наука и според ЕУ директивите;
– сертифициран NLP Capital Coach и NLP Master Practitioner;
– сертифициран тренер за Points-of-You методологија;
– сертифициранa за примена на SDI (Personal Strengths) методологија;
– сертфицирана за примена на PlayingBig методологија за женско лидерство;
– сертифициранa за Team Coaching & Deep Coaching (Marylin Atkinson, Erickson International);
– сертифициран Executive Leadership Coach – John Mattone Online University;
– сертифициран мастер тренер за услуга и комуникација во угостителство (Swiss Hotel Management Academy Lucern);
– EBRD Change Management Consultant.