Во интервјуто за Business Woman Today, на годишнината од основањето на Инспирит Коучинг, Ирена Јакимова вели:

 

 

  

 

“Дозволете им на вашите соништа да се појават пред вас. А, за да ги исполните, потребни се храброст и смелост, потребно е време, истрајност, верба и отпорност и издржливост за да се продолжи напред. Ќе има неуспеси и резултати кои не сме ги посакувале, но, можеме да научиме да не гледаме на нив како на лични загуби, туку како на вредни лекции.”
Целото и интервју со кратки, практични совети за градење на еден бизнис и еден бренд, можете да го прочитате ТУКА.

Irena Jakimova: Following a Path of Consistency, Belief and Resilience